U Novom Sadu cena kvadrata stana davno je pala ispod 1.000 evra. Agenti za promet nekretnina u glavnom vojvođanskom gradu kažu da je cena dodirnula samo dno podnošljivosti investitora ili vlasnika koji prodaje stan po samo 800 evra za kvadratni metar, i to ne na nekoj tamo lokaciji na periferiji, već limanima, Detelinari, oko Železničke stanice...

Stan od 40 kvadrata na prvom spratu kod Socijalnog, namešten i uknjižen, prodaje za 35.000 evra, što bi pre neku godinu bilo nezamislivo.

Do pre dve godine kvadrat stana u blizini Dunava ili na Limanu 1 dostizao je i 2.000 evra. Danas u tako luksuznoj zoni stanovi mogu da se pazare za 1.100, 1.200 evra po kvadratu. Međutim, ni za ovako snižene cene novogradnje kupaca nema.

Najtraženija lokacija i dalje je Grbavica, a najviše se traže jednoiposobni i dvosobni stanovi do 40 kvadrata.

No, pad nije zabeležen samo kada je reč o prodaji i kupovini, već i kada govorimo o iznajmljivanju stanova.

U novosadskim agencijama za nekretnine, koje posreduju i kod izdavanja stanova u Novom Sadu, kažu da su slabija potražnja u letnjim mesecima i skuplje održavanje uslovili da iznajmljivanje stana bude jeftinije do 20 odsto.

Na Limanima ili Novom naselju mogu da se iznajme namešteni trosobni stanovi za svega 200 evra. Cena rentiranja nameštenih jednoiposobnih stanova na Grbavici, Bulevaru i u centru je oko 180, a garsonjera oko 140 evra.

Grbavica, Bulevar i centar tradicionalno su najtraženije lokacije i za njih se mahom opredeljuju đaci i studenti. Međutim, u poslednje vreme primećeno je veće interesovanje za stanove na Novom naselju, čemu su doprinele niže kirije nego u ostalim delovima grada i veliki broj novootvorenih radnih mesta na Bulevaru kneza Miloša i u Industrijskoj zoni.

Izvor: Politika, Blic, Danas i Prodaja Stanova Novi Sad




Nikolina
11/27/2014 02:56:34 pm

Imaju li dobru ponudu nekretnina u Zrenjaninu? Konkretno me interesuju kuce.

Reply
Jovana
11/27/2014 02:57:37 pm

Jovana, pogledajte ovde http://srbija-nekretnine.org/mesto/Kuće-Zrenjanin-Prodaja. Imate na portalu i spisak agencija za nekretnine u Zrenjaninu, kao i njihovu ponudu.

Reply



Leave a Reply.